Digital marketingSMM

SMM – Social Media Marketing

By May 24, 2019 June 3rd, 2019 No Comments

SMM – Social Media Marketing

SMM – annonsera på Facebook, Instagram och LinkedIn

Social media marketing, SMM, handlar om att nyttja sociala nätverk i din marknadsföring för att driva trafik till din hemsida eller ditt sociala mediekonto, exempelvis på Facebook, Instagram, LinkedIn eller YouTube. Sociala medier utgör en direkt kommunikationskanal med dina kunder och ger möjlighet att skapa en tydlig personlighet till ditt företag och varumärke.

Nyckeln till framgång i sociala medier är att nå ut med rätt innehåll, content, till din målgrupp. Genom att skapa inlägg som din målgrupp gillar, delar och kommenterar får du stor räckvidd helt organiskt. Men du behöver också annonsera eller sponsra inlägg för att få räckvidd, för även om du har tusentals följare får bara några få procent av dem upp dina inlägg i sitt flöde.

Att annonsera i sociala medier ger dig också unika möjligheter att ringa in din målgrupp för att skapa riktade erbjudanden. På Facebook och Instagram kan du till exempel välja ut personer som fyller år den kommande månaden, har ett specialintresse och använder en viss mobiltelefon. Du kan också skapa målgrupper med personer som liknar dina befintliga kunder eller använda en Facebook pixel för remarketing.

Fler artiklar om Digital marketing

Facebook Open Graph

| Digital marketing, SMM | No Comments
Facebook Open Graph Facebook Open Graph är ett verktyg för att tala…

SEO – Search Engine Optimization

| Digital marketing, SEO | No Comments
SEO – Search Engine Optimization SEO handlar om att anpassa en hemsida…

SEM Checklista

| Digital marketing, SEM | No Comments
SEM Checklista Vi har tagit fram en checklista som hjälper dig att…