Technical

Domän och hosting

By May 24, 2019 May 30th, 2019 No Comments

Domän och hosting

Domän

När det kommer till att välja domän kan du göra hur du vill. Vårt tips är att du ser till att ditt namn är relaterat till ditt varumärke, din bransch eller ditt projekt så nära som det går.

Du kan också välja bland olika ändelser såsom .se, .com, .net eller andra alternativ som .shop, .online eller liknande. Vi rekommenderar oftast ett .se, .com eller .net alternativ eftersom det är lättast för era kunder och besökare att komma ihåg och det är också det som är mest naturligt att skriva in när du bara känner till namnet på det du söker, men inte den faktiska webbadressen.

Det finns plattformar som kan hjälpa dig att hitta ditt domän. Till exempel godaddy.comloopia.se eller one.com.

Hosting

Webbhotell och hosting är ett av de viktigaste besluten att ta när du ska bygga en ny hemsida. En långsam server försämrar möjligheterna att skapa snabb och användarvänlig design.

Det finns en uppsjö av många bra hosting- och domänplattformar där ute. Vi har kokt ner våra val till två som vi tycker är bra och som har bra support och funktion.

WPengine.com

WPEngine är anpassat efter just WordPress och har utvecklat sitt system med automatiska uppdateringar av databas, cache-rensing och snabba server med noder runt hela världen. Läs mer på deras hemsida ifall de är valet för dig.

One.com

one.com är ett bra alternativ för den som vill ha mer än bara hosting och supersnabba servrar. Även om WPEngines servrar har snabbare svarstid och är mer anpassat för just WordPress, hänger one.com med väldigt bra och blir bättre och bättre. Det kostar dessutom mindre att ha dem som webbhotell och det är avgörande för vissa. Läs mer på deras hemsida.

Läs fler artiklar

Mobilanpassad design

| Webbdesign | No Comments
Mobilanpassad design Mobilanpassad eller responsiv webbdesign innebär att sidan har utformats för…

Facebook Open Graph

| Digital marketing, SMM | No Comments
Facebook Open Graph Facebook Open Graph är ett verktyg för att tala…

Välja bilder

| Design, Webbdesign | No Comments
Välja bilder Bildvalet till din hemsida är viktigt av flera skäl: först…